Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 8.10.2016

Posted in Vijesti

ZAGREB – Najuzornija seoska žena Zagrebačke županije za 2016. godinu je Marina Dobošić iz Žabnice općina Dubrava. Proglašenje je održano u subotu, 8. listopada 2016. godine u balonu Boćarskog doma na zagrebačkom Prisavlju. U konkurenciji  za ovu prestižnu titulu je 7 kandidatkinja: Marina Dobošić iz Žabnice općina Dubrava, Marija Jantoljak iz naselja Žunci Vrbovec, Snježana Klanfar općina Žumberak, Marijana Prevarek iz Vrhovca u Vrbovcu, Jadranka Ribarić iz Belčića Jastrebarsko, Ankica Trcak iz Polonja i Ankica Zeba iz Svetog Ivana Zeline.

ZAGREB – Povodom obilježavanja 8. listopada – Dana neovisnosti Republike Hrvatske, Hrvatski sabor šesti put organizira manifestaciju Dan otvorenih vrata Hrvatskoga sabora. U nedjelju, 9. listopada 2016. tako će od 10,00 do 17,00 sati građani moći ulaziti u zgradu Hrvatskoga sabora bez prethodne najave, svakih 30 minuta, u grupama do 50 osoba. Za tu prigodu pripremljen je poseban program obilaska zgrade Sabora koji uključuje i prostore koji su izvan uobičajenih programa za posjetitelje. Program razgleda uz stručno vođenje trajat će oko 25 minuta, a stručna vođenja na engleskom jeziku bit će organizirana u 12,00 i 15,00 sati. Svi zainteresirani građani u zgradu Sabora moći će ulaziti na Trgu sv. Marka br. 6 uz uobičajeni sigurnosni pregled.

ZAGREB – Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba održat će se u subotu, 08.listopada 2016. u Vatrogasnoj postaji Centar, Savska cesta 1, od 09,00 do14,00 sati. Cilj akcije je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara. Ovogodišnja manifestacija sastojat će se od niza interaktivnih i edukativnih radionica za sve posjetitelje.

ZAGREB – Zagreb maraton, 25. po redu, održat će se u nedjelju, 9. listopada 2016. godine, zbog čega će se od 8,45 do 15,00 sati u tramvajskom i autobusnom prometu provoditi izvanredna regulacija prometa. Tramvajski promet bit će obustavljen većim dijelom gradskog središta i to: Avenijom Dubrava, Maksimirskom cestom, Vlaškom ulicom, Šubićevom ulicom, Draškovićevom, Ribnjakom, Medveščakom, Ksaverskom cestom, Jurišićevom ulicom, preko Trga bana J. Jelačića, Ilico, Savskom cestom, Frankopanskom ulicom, Praškom ulicom i Zrinjevcem  te Ulicom Račkoga. Zadnji tramvaj preko središnjeg gradskog trga proći će oko 08,45 sati. Izvanredne autobusne linije prometovat će od 9,00 do 15,00 sati na relacijama Kaptol – Mihaljevac i Črnomerec – Zapadni kolodvor. Inače uz maraton od 42 km, trči se i polumaraton od 21 km, utrka građana od 5 km i dječja utrka.

ZAGREB – Međunarodni dan zaštite životinja – Vege piknik i veliki koncert  uz potporu Grada Zagreba bit će bit održan u nedjelju, 9. listopada 2016.  na zagrebačkom Bundeku. Bit će to prigodno druženje uz životinje te veganska jela, a svoj doprinos dat će i brojne udruge koje će promicati udomljavanje napuštenih životinja, te i novi projekt „People for cats“. Bit će održane i pokazne vježbe policijskih pasa, predstavljanje najljepših pasmina Europe i svijeta, a sve to na Bundeku će trajati od 10,00 do 18,00 sati.

KRAPINA – Ove nedjelje, 9. listopada 2016. godine u 15,00 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina, odigrati će se humanitarna utakmica između ekipe MNK Jesenje i ekipe Futsal Dinamo. Novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica, namijenjena su za potrebe Udruge distrofičara Krapina i Udruge iLab iz Zagreba. – Nema ništa ljepše od pomaganja, pokažimo da kao društvo imamo solidarnosti i ljubavi u srcima da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. – poruka je iz Malonogometnog kluba Jesenje.

VARAŽDIN – Izložbom Brzina svjetlosti“ rock fotografa Alana Messera u Galerijskom centru Varaždin, u četvrtak, 06. listopada 2016. započeo je prvi Festival letećih gitara. Program u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije i Udruge „Muzički vremeplov“ nastavljen je u Županijskoj palači u Varaždinu izložbom Riff, riječju i slikom” s osamdesetak artefakata, memorabilija i osobnih posveta iz zbirke Dubrovčanina Voje Šindolića, nekadašnjega glavnog urednika mjesečnika Džuboks. Inače, radi se o prvom takvom festivalu u Varaždinu, kojim se želi pokazati raznorodnost gitare kao glazbenog instrumenta kroz nastupe vrhunskih domaćih i inozemnih gitarista te kroz brojne glazbene radionice, izložbe i koncerte. Festival letećih gitara u Varaždinu traje do nedjelje, 9. listopada 2016.

ČAKOVEC – Predavanje na temu psihologije sporta održat će u subotu, 08. listopada 2016. godine u 16,00 sati u prostorijama Nogometnog kluba „Sloga“ Čakovec, psiholog Matej Fiškuš. Na predavanju će, među ostalim, biti riječi o koncentraciji sportaša, tremi u sportu, ličnosti i samopouzdanju, a pozvani su svi treneri, sportaši i roditelji sportaša koji bi željeli naučiti više o osnovnim principima psihološke pripreme sportaša.

loading