Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 8.12.2015.

Posted in Vijesti

LEPOGLAVA – Svečana sjednica Grada Lepoglave održana je u utorak 8. prosina 2015. godene navečer u lepoglavskom Domu kulture. Uz uvodne riječi predsjednika lepoglavskog Gradskog vijeća Roberta Mačeka i gradonačelnika Lepoglave Marijana Škvarića, uručena su javna priznanja Grada Lepoglave pojedincima koji su svojim djelovanjem zadužili grad. Ove godine prizanja su primili Anita Jurgec, Odred izviđača Lepoglave, brigadni generalu Zdravko Jakop, obrt Stil transporti i Zvonko Galić. Sjednicu su svojim dolaskom uveličali zamjenik ministra kulture Republike Hrvatske Alen Kajmović, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa zamjenicima i drugi uzvanici.     

VARAŽDIN – Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Blagdana svetog Nikole – Dana Grada Varaždina  održana je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu. Sjednica  je bila prilika za uručenje javnih priznanja Grada Varaždina uz prigodne govore gradonačelnika Gorana Habuša i predsjednika Gradskog vijeća Josipa Heheta, a okupljenima su se obratili i župan Varaždinske županije Predrag Štromar, kao i predsjednica dječjeg Gradskog vijeća Tea Podbojec. Na  svečanoj sjednici Nagrada za životno djelo je uručena poduzetniku Rudolfu Kiriću i akademskom kiparu Josipu Grgevčiću, dok su ovogodišnji dobitnici nagrada Grada Varaždina čembalistica i dirigentica zbora varaždinske Glazbene škole Dada Ruža, Damir Frntić za promociju sporta osoba s invaliditetom i Udruga pripadnika grupe „Orion“ Varaždin.  Plakete grada Varaždina primili su Gradski muzej Varaždin,  Varaždinske vijesti ,  dječji vrtić Panda,  tvrtka Comprom plus, Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije , Varaždinski folklorni ansambl, kontraadmiral Hrvatske ratne mornarice Robert Hranj te novinar  Krunoslav Kruljac.  Dobitnici medalje Grada Varaždina su osnivačica Međunarodne škole barokne glazbe i plesa Aestas musica Catherine Mackintosh, Velimir Plantak, te tvrtka Mobilisis.

ZAGREB – Božićnu izložbu već tradicionalno organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije. Izlog prostora Turističke zajednice krase jaslice koje je izradila časna sestra Ljiljana Grgić iz Duhovno-obrazovnog centar Marijin dvor – Lužnica, dok je Božićna jelka okićena licitarima Svjećarsko-medičarskog obrta Saraga iz Velike Gorice, čime se naglasak stavlja na običaje i kulturnu nematerijalnu baštinu Zagrebačkog prstena. božićna izložba kožićInače, u ovoj godini i Zagrebačka županija bilježi pozitivne trendove turističkih posjeta i to 13 posto više noćenja te 16 posto više dolazaka turista. Uz riječi zahvale svim turističkim djelatnicima, otvarajući izložbu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je pozitivne trendove turizma koji je za Županiju važna strategijska gospodarska grana.

ČAKOVEC – Na današnjoj sjednici Gospodarsko- socijalnog vijeća Međimurske županije održanoj u Čakovcu, članovi ovog savjetodavnog tijela izabrali su novo vodstvo. Za novog predsjednika Gospodarsko- socijalnog vijeća Međimurske županije jednoglasno je izabran Davor Sabolić iz Hrvatske udruge poslodavaca, dok su potpredsjednici Mladen Zemljić iz sindikata i dosadašnji predsjednik Zoran Vidović. Članovi vijeća su također upoznati s prijedlogom proračuna Međimurske županije za 2016. godinu, koji prema planu iznosi 251 milijun kuna, a o kojem će se odlučivati u četvrtak 10. prosinca na sjednici Županijske skupštine Međimurske županije.

ZAGREB – Prijedloge programa rada za 2016. godinu sa svim traženim podacima o programu i radu trebaju dostaviti sve zagrebačke izviđačke udruge, odnosno zajednice izviđačkih udruga, kako bi im se, sukladno mišljenju stručne radne skupine, pružila financijska podrška za provedbu planiranih izviđačkih aktivnosti. Zahtjevi se predaju do 15. prosinca u Odjel za mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Proračunska sredstva dodjeljivat će se prema Kriterijima za sufinanciranje programa izviđačkih udruga iz proračuna Grada Zagreba koji su dostupni na web stranici www.zagreb.hr, link Odgoj, obrazovanje i sport, link Mladi.

VARAŽDIN – Ploča s grbom prijateljskog grada Wuhana iz Kine od danas je na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu. Ploča je postavljena u sklopu programa obilježavanja Dana grada Varaždina, a prigodnoj svečanosti  prisustvovali su, uz varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, predstavnici veleposlanstva Narodne Republike Kine. Ploča grada Wuhana je postavljena na mjestu, gdje se već nalaze ploče ostalih partnerskih gradova Varaždina. Sporazum o suradnji Varaždina i višemilijunskog grada Wuhana iz Narodne Republike Kine , potpisan je početkom svibnja ove godine.

ČAKOVEC – Postavljanje grubog sloja asfalta na glavnoj prometnici koja povezuje naselja Totovec, Novo Selo na Dravi, Šandorovec i Kuršanec započinje danas u Međimurju. Tom će se prigodom danas u Društvenom domu u Totovcu okupiti predstavnici lokalne vlasti i izvođača radova. O projektu će govoriti gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima Mariom Medvedom i Romanom Bogdanom te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Totovec Milan Horvat.

RADOBOJ – Proračun Općine Radoboj za narednu godinu planiran je u visini od 11 milijuna i 614 tisuća kuna. Prijedlog proračuna, s planiranim aktivnostima i projektima, predstavljen je na javnoj tribini, a primjedbe i prijedloge vezane uz prijedlog proračuna svi zainteresirani mogu zaključno do 11. prosinca dostaviti u prostore Jedinstvenog upravnog odjela Općine Radoboj ili poslati putem e-maila na adresu opcina@radoboj.hr.

ĐURĐEVAC – Grad Đurđevac dobio je odobrenje za zapošljavanje deset osoba kroz program javnih radova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Radom za zajednicu i sebe“. Tijekom ove godine u gradu Đurđevcu su već zaposlene 33 osobe preko javnih radova. Zaposlenici programa javnih radova zaduženi su za održavanje i uređenje javnih površina. Troškove plaća snosi Zavod za zapošljavanje, a Grad Đurđevac osigurava opremu potrebnu za rad. Ugovore s korisnicima potpisao je gradonačelnik Željko Lacković.

KOPRIVNICA – Financijska sredstva u okviru natječaja Zaklade Zamah „Naš doprinos zajednici“ dobila je koprivnička osnovna škola „Đuro Ester“ i njen  partner,  Udruga za održivi razvoj Hrvatske. U sklopu projekta „Vodu štedim da vrt uredim“ koprivničke škole nabavit će se tri uređaja za mjerenje potrošnje vode u učionicama trećih i četvrtih razreda. Uz to ispred škole učenici i volonteri napravit će organski vrt gdje će uzgajati povrće i začinsko bilje te ga koristiti u školskoj kuhinji.. Projekt počinje u ožujku, a voditeljica akcije je nastavnica biologije i kemije te eko koordinatorica škole Ana-Marija Bobovčan.

loading