Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Vijesti Radija Kaj, 8.3.2016.

Posted in Vijesti

KRAPINA – Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović danas je u posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji i Županijskoj gospodarskoj komori Krapina.

U njegovoj pratnji su potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije Josip Zaher i predstojnik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić.

Posjetili su tvrtku Omco Croatia u Humu na Sutli, a sudjelovat će u radu 5. sjednice Gospodarskog vijeća HGK-a koja će se održava u tvrtki Print centar Krapina.

Na sjednici će uz analizu i planiranje novih aktivnosti županijske komore, biti izabrani novi članovi Skupštine HGK s područja Županijske komore Krapina.    DUGA RESA – „Točka preokreta u razvoju Duge Rese: DUGA RESA – SMART CITY”, jedinstven je razvojno–tehnološki projekt u Hrvatskoj, koji je danas predstavljen u Gradskoj vijećnici Duge Rese.

Naime, Duga Resa je prvi hrvatski grad koji u javnu upotrebu uvodi širokopojasni internet u giga brzini. Sto godina nakon industrijskog pozicioniranja na karti Europe, Duga Resa se i tehnološki pozicionira kao prvi grad u Hrvatskoj sa giga internetom u javnoj upotrebi. Koristeći ovu giga infrastrukturu, grad Duga Resa bi trebala privući najnaprednije tehnološke i inovacijske kompanije koje razvijaju proizvode i usluge “pametnog grada”, najavljuju voditelji projekta.

KRIŽEVCI – Ugovor o sufinanciranju zapošljavanja u programu javnih radova za dugotrajno nezaposlene u okviru mjere „Radom za zajednicu i sebe“ danas su potpisali gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i v.d. pročelnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Križevci Vesna Kuterovac. Križevci su zaposlili 13 osoba koji će narednih šest mjeseci raditi na poslovima savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima. Svi oni uspješno su prošli edukaciju za energetskog savjetnika u križevačkom Pučkom učilištu te kreću obilaziti kućanstva na području Koprivničko-križevačke županije, ističe voditeljica Energetskog ureda grada Ljiljana Stojsavljević Križan. Javni rad dio je projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ koji sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a grad Križevci dugo godina brine o energetskoj učinkovitosti, ističe zadovoljno križevački gradonačelnik Branko Hrg. Vrijednost projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ je 550 tisuća kuna.

ZAGREB – Prvi međunaordni Kongres samozaposlenih poduzetnica Hrvatske održava se danas u Zagrebu. Cilj je okupiti što veći broj žena – poduzetnica i onih koje to žele postati kako bi se na jednom mjestu dobile informacije te razmjenila poslovna iskustva i savjeti. horvatUz velik broj hrvatskih poduzetnica i predstavnika mjerodavnih insitutcija, na kongresu su i poduzetnice iz Slovenije, Crne Gore i Srbije.poduzetnice

BJELOVAR – Čestitku povodom Dana žena građankama Bjelovarsko-bilogorske županije uputio je župan Damir Bajs. I ove godine tradicionalno obilježavamo Međunarodni dan žena s ciljem promicanja ekonomskih, političkih i društvenih prava žena. Život svakog od nas obilježen je ljubavlju, potporom i razumijevanjem žena, majki, supruga, sestara, prijateljica, kćeri, suradnica koje obogaćuju svijet u kojem živimo, stoga neka ovaj Međunarodni dan žena doista bude vaš praznik, kaže u čestitki župan Bajs.

LUDBREG – Međunarodni ekonomski forum Perspektive, sa sjedištem u Dubrovnku, dodijelio je Gradu Ludbregu posebno priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi između 400 nominiranih kandidata koje su predlagali ugledni stručnjaci. To je još jedan dokaz kako u Ludbreg sukladno sa svojom razvojnom strategijom  prerasta u  ekonomski uspješan grad s razvijenom kulturnom, socijalnom i komunalnom infrastrukturom te uspješnim i rastućim gospodarstvom.

ČAKOVEC – Ugovor, kojim je Međimurska županija na neodređeno vrijeme i bez naknade Međimurskom veleučilištu ustupila na korištenje zgradu koja se nalazi na prostoru bivše vojarne u Čakovcu, potpisali su župan Međimurske županije Matija Posavec i dekanica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer. Radi se o nekretnini površine 710 četvornih metara, koja se nalazi u neposrednoj blizini veleučilišta, a koja je potrebna kako bi se objekt prenamijenio u studentske svrhe. Naime, Veleučilište ima pripremljenu svu potrebnu dokumentaciju za projekt uređenja objekta, gdje bi se nalazio studentski restoran, knjižnica, predavaonica i profesorski kabineti, kojeg će prijaviti na natječaj za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je potpuno spreman za implementaciju, a njegova se vrijednost procjenjuje na više od šest i pol milijuna kuna.

loading