Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 9.10.2015.

Posted in Vijesti

TRAKOŠĆAN – Oko 200 mladih ljubitelja filatelije iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Mađarske okupilo se u petak 9. listopada 2015. godine u Trakošćanu na 10. Školi mladih filatelista. Trodnevna škola je počela svečanom primopredajom odluke Hrvatskog filatelističkog saveza – prema kojoj je Škola mladih filatelista imenovana edukativnim centrom filatelije mladih u Hrvatskoj. Škola mladih filatelista održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog filatelističkog saveza i Varaždinske županije. Otvorio ju je Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, a među gostima bio je i Marijan Škvarić saborski zastupnik, Ivan Jarnjak… Za mlade filateliste i ove godine su organizirane zanimljive radionice i predavanja o filateliji te bogat popratni program.trakošćan filatelisti djevojke trakošćan filatelisti IMG_3050.JPG

VARAŽDIN – Međunarodni sajam „Lov, ribolov, priroda, turizam“, 20. po redu otvoren je danas u Areni Varaždin, a ostat će otvoren do nedjelje 11. listopada 2015. godine. Sajam je otvorio Tihomir Jakovina, ministar poljoprivrede Republike Hrvatske.jakovina sajam vžNa gotovo dvije tisuće četvornih metara uređenih izložbenih prostora predstavit će se stotinjak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Izložbeno-prodajni program sajma svake je godine popraćen nizom aktivnosti zabavnog i edukativnog karaktera, pa su neizostavni dio programa i stručna predavanja, okrugli stolovi, izložbe, demonstracije i radionice. 

ZAGREB Električni bicikli poštara Hrvatske pošte koji će se koristiti za dostavu pošiljaka, bit će predstavljeni danas u Zagrebu.  Ukupno 180 bicikala poštari će koristiti umjesto mopeda. Idealni su za dostavu kako zbog tehničkih performansi, tako i zbog brojnih ekoloških benefita te uštede koju će ostvariti. Bicikli postižu brzinu od 25 km/h, prelazit će područja do 35 kilometara, a nosivost im je do 200 kilograma. Hrvatska pošta ovaj je projekt ostvarila u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  Vrijednost investicije iznosi ukupno 3,7 milijuna kuna, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira bespovratnim sredstvima u iznosu od 1,1 milijun kuna.

LUDBREG – Prijedlog da se izbori za mjesne odbore održe u nedjelju 8. studenoga jednoglasno je prihvatilo Gradsko vijeće Grada Ludbrega. Izbori će se održati istog dana kada i parlamentarni, kako bi se smanjili troškovi. Uz uštedu, u Gradu Ludbregu se nadaju da će ovakvom Odlukom doprinijeti i većoj izlaznosti te da će se dobiti kvalitetnija reprezentativnost kako i zaslužuju izbori za ta Vijeća, posebice u Ludbregu gdje ona raspolažu s određenim sredstvima iz proračuna za manje projekte i komunalne zahvata. Građani Ludbrega tako će na izborima 8.studenoga uz listić s kandidatima za Sabor dobiti i drugi za članove Vijeća MO.

ČAKOVEC – Članovi Lokalne akcijske grupe Mura-Drava su u sklopu studijskog putovanja boravili u Mađarskoj i posjetili dva mađarska LAG-a. Svrha studijskog putovanja bila je prijenos dobre prakse funkcioniranja mađarskih LAG-ova i iskorištavanja LEADER sredstava, te uspostava suradnje LAG-ova u ovom programskom razdoblju do 2020. godine. S mađarskim LAG-ovima dogovorena je buduća zajednička suradnja. Članovi LAG-a Mura-Drava posjetili su i generalni konzulat Republike Hrvatske u Mađarskoj u Pečuhu, gdje ih je dočekala konzulica Vesna Haluga.

KRAPINA – Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna grada Krapine za 2015. godinu jednoglasno je usvojen na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća. Prihodi planirani proračunom grada za ovu godinu u ukupnom iznosu od 36 milijuna i 215 tisuća kuna, u prvih pola godine ostvareni su u iznosu od 18 milijuna 252 tisuće kuna, što je 50,4% plana. Rashodi i izdaci izvršeni su u iznosu od 13 milijuna i 433 tisuće kuna što predstavlja 37,1% plana. U izvještajnom razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2015. godine iskazan je višak prihoda nad rashodima u iznosu 2 milijuna i 886 tisuće kuna koji s prenesenim viškom iz prošle godine, u iznosu od milijun i 933 tisuće kuna, u konačnici iznosi 4 milijuna i 819 tisuća kuna.

loading