Skip to content

Vijesti Radija Kaj, 14.12.2015.

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Sustav podzemnih spremnika za prikupljanje otpada prezentiran je danas kod Studentskog centra u Merlićevoj ulici, gdje su postavljena prva tri takva spremnika. Kapacitet jednog podzemnog spremnika iznosi dva kubika i on zamjenjuje dva 1100- litarna kontejnera, pa se tako postiže i znatna ušteda prostora. Da je ovih dana Grad Varaždin krenuo s projektom proširenja postojećeg sustava primarne selekcije otpada sa nekoliko vreća koje su podijeljene po kućanstvima, podsjeća gradonačelnik Goran Habuš i dodaje da bi, ukoliko projekt dobije podršku Fonda za zaštitu okoliša i europskih fondova, takav sustav sa šest odvojenih spremnika trebao biti postavljen kroz narednih par godina na oko 150 lokacija u gradu.

ZAGREB  Novom voditeljicom podružnice Čistoća, odlukom Uprave zagrebačkog holdinga, imenovana je Marina Lovrečki, dok je dosadašnja voditeljica Gordana Krajna razriješena dužnosti. Do imenovanja voditeljice podružnice Lovrečki je radila na poslovima voditeljice Odjela održavanja komunalne infrastrukture, Sektora za građenje i održavanje komunalne infrastrukture u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. S današnjim danom Lovrečki preuzima vodeću funkciju u Čistoći.

ČAKOVEC – Na problem zlostavljanja životinja na području Općine Pribislavec  i organiziranja borbe pasa u romskim naseljima reagirao je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Kovač ističe da Grad već dugi niz godina u svom Proračunu osigurava sredstva za zbrinjavanje napuštenih životinja te pasa lutalica, čipiranje te sufinanciranje Azila za životinje. Tako je samo ove godine za te namjene utrošeno 120 tisuća kuna proračunskog novca. Grad je sufinancirao i posebne programe udruga civilnog društva koji su za cilj imali senzibiliziranje javnosti za ovu problematiku. Ustanovljavanje posebnog azila za pse, koji bi zbrinuo napuštene životinje iz romskih naselja  tek je dio rješenja, jer kod pripadnika romske nacionalne manjine treba sustavno izgrađivati svijest o odgovornosti prema životinjama, stav je čakovečkog gradonačelnika.

KOPRIVNICA – Drugi sastanak partnera projekta „Ruka pomoći“ održan je u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja u Koprivnici. Tema sastanka bile su nadolazeće aktivnosti projekta. U tijeku je izrada promotivnih materijala, a raspravljano je o vizualnom rješenju logotipa projekta. Do kraja ovog mjeseca bit će završeni verificirani program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice. Polazi ga 35 žena kojima će biti uručeni certifikati. „Ruka pomoći“ projekt je Kluba za starije Mariška, partneri su Koprivničko-križevačka županija, PORA i križevačko Društvo Crvenog križa, a ukupna mu je vrijednost 1,3 milijuna kuna i u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj je doprinijeti razvoju socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke županije.

ZAGREB – Županijski školski sportski savez nagradio je najbolje učenike sportaše i najbolja školska sportska društva u školskoj 2014./2015. godini. Najbolja sportašica Zagrebačke županije u konkurenciji učenica petih i šestih razreda je Maja Petrušić iz Samobora, dok je priznanje najboljeg sportaša primio Luka Grofelnik iz OŠ Sveta Nedjelja.Najbolja sportašica među učenicama osnovnih škola je Tina Šmid OŠ „Bogumil Toni“ Samobor, a najbolji sportaš Moran Čerkez iz iste škole. Najboljom sportašicom Zagrebačke županije u konkurenciji srednjih škola proglašena je Josipa Bebek SŠ Dugo Selo, a najboljim sportašem Domagoj Hasan, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor. Posebna priznanja za doprinos školskom sportu dobili su Jasna Knežević OŠ Velika Mlaka, Damir Međeri OŠ Šćitarjevo i Davor Munić Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor.

VARAŽDIN – Grad Varaždin će i ove godine povodom božićnih blagdana isplatiti božićnice  umirovljenicima sa svog područja  čija mirovinska primanja iznose  do 1.900,00 kuna mjesečno i osobama s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine prema popisu Centra za socijalnu skrb. Za tu namjenu u proračunu je osigurano 298 tisuća kuna. Putem poštanskih uputnica božićnicu u iznosu 120 kuna dobit će 2307  umirovljenika i 177 korisnika osobne invalidnine s područja Grada Varaždina. Isplata božićnica  počinje danas.

KRAPINA – Poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora u poljoprivredi te poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora sukladno programu poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta objavio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Grad Krapina će potpore male vrijednosti u poljoprivredi dodijeliti za kapitalna ulaganja, sudjelovanje na predavanjima, savjetovanjima, tečajevima, edukacijama, sajmovima i sličnim gospodarskim manifestacijama; za organizaciju poljoprivrednih manifestacija na području grada te poticanje ekološke proizvodnje. Podnositelji zahtjeva za povećanje smještajnih kapaciteta mogu biti pravne ili fizičke osobe koje pružaju ili namjeravaju pružati uslugu smještaja na području Grada Krapine. Zahtjevi za dodjelu potpora podnose se na obrascima koji se mogu preuzeti u Gradu ili na web stranici Grada do 23. prosinca 2015. godine.

loading