Skip to content

Zagorje i Hajduk za Petru

Posted in Radio Kaj izravno

Pred više od tisuću posjetitelja, u sportskoj dvorani u Bedekovčini, u spektakularnom ambijentu, pod medijskim pokroviteljstvom Radija Kaj, odigrana je u petak 10. veljače 2017. godine humanitarna nogometna utakmica za liječenje bolesne Petre. Snage su odmjerile selekcije župana Krapinsko-zagorske županije i veterana HNK Hajduk Split. Rezultat nogometnog susreta Zagorje Hajduk 4:2. Na licitaciji, održanoj u poluvremenu susreta, prikupljeno 4.100,00 kuna: 1.000,00 za dres Hajduka, a 3.100,00 kuna za nogometnu loptu s potpisima igrača veterana HNK Hajduk Split. Ovaj nezaboravni, rijetko viđeni spektakl, donosimo u nastavku okom kamere.

Više o utakmici poslušajte u emisiji Radija Kaj Aktualno u 18.

 

Konferencija za medije u utorak, 31. siječnja 2017:

Humanitarna nogometna utakmica selekcije župana Krapinsko-zagorske županije i veterana Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk Split najavljena je na konferenciji za medije u Krapini, u utorak, 31. siječnja 2017. godine.  Najavili su je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, Stipe Soldić u ime veterana HNK Hajduk i Mateja Posarić – majka djevojčice za čije se liječenje organizira humanitarna utakmica 10. veljače u bedekovčanskoj sportskoj dvorani s početkom u 18,00 sati.

Troipolgodišnja Petra ima kompleksan malformacijski sindrom u području kralježnice, a pošto je jedini takav slučaj u Hrvatskoj pomoć u liječenju potražili su u Njemačkoj, kamo, kako navodi majka Mateja Posarić, trebaju odlaziti svakih šest mjeseci sve dok djevojčica ne bude spremna za operacijski zahvat.

Da već duže vrijeme u Krapinsko-zagorskoj županiji prate Petrino zdravstveno stanje potvrdio je župan željko Kolar ističući kako se u jednom trenutku rodila ideja o humanitarnoj nogometnoj utakmici njegove županijske selekcije i veterana Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk Split.

– Ova humanitarna akcija ima dva dijela; prvi je poziv građanima i poslovnim subjektima da uplatom na žiro račun HR8123400093110885189 pomognu malenoj Petri u njenom daljnjem liječenju, a drugi sama humanitarna utakmica 10. veljače u Bedekovčini. navodi župan Željko Kolar. – Pokazat ćemo da su Zagorci ljudi velikog srca i vjerujem da ćemo biti uspješni u ovoj akciji – navodi župan Kolar uz poziv građanima da se odazovu.

U Hajduku, kako navodi Stipe Soldić nisu dvojili o svom dolasku u Zagorje. – Veterani HNK Hajduk vrlo često gostuju diljem Hrvatske i u inozemstvu upravo na ovakvim događajima i sretni smo što možemo pomoći onima koji je to zaista potrebno – ističe Soldić te dodaje kako u Bedekovčinu 10. veljače 2017. godine dolaze u jakom sastavu. – Na golu će biti naš legendarni golman Tonći Gabrić, zatim Ivan Bikić, njegova zamjena u Hajduku. Naš kapetan je legendarni Vilson Đoni, a uz njega će u ekipi biti i Nikica Cukrov, Ivan Buljan, Nenad Pralija, Mario Carević, Igor Musa, Ivica Šurjak i ja.

Boje Zagoraca, uz župana Željka Kolara branit će legende zagorskog nogometa Antolić, Merkaš – Krojf, Deak, Vančina, bit će tu i rektor svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević, a pridružit će im se i Marko Mlinarić i Martin Novoselac. – Bit će tu još nekih imena i to je prije svega poziv svim ljubiteljima nogometa da na jednom mjestu vide takve istinske legende, a s druge strane, sve je upereno u Petru i pomoć za njeno konačno ozdravljenje – rekao je župan Kolar.

U poluvremenu predstojeće humanitarne utakmice održat će se i aukcijska prodaja lopte i hajdukovog dresa s potpisima svih igrača, naglašava župan te dodaje kako je za promociju i vođenje ovog velikog događaja zadužen Radio Kaj.

loading