Skip to content

Zagorje Vukovaru 2017

Posted in Radio Kaj izravno

U znak sjećanja na žrtvu Vukovara, u petak 29. rujna 2017. godine, Zagorci su položili vijence na mjestima posebnog pijeteta, predali novu donaciju za gradnju Vodotornja, najmlađima darivali tradicijske drvene igračke, a Vukovarce počastili zagorskim štruklima i koncertom Kvarteta Gubec.

Delegacija Krapinsko–zagorske županije, predvođena županom Krapinsko–zagorske županije Željkom Kolarom, njegovim savjetnikom za branitelje, pukovnikom Žarkom Miholićem i županijskom pročelnicom Sanjom Mihovilić, boravi u Vukovaru. Zagorce je najprije primio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, a zatim i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

Nemjerljiv je doprinos Zagoraca u obrani Vukovara, istaknuo je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić. – Odnos kakav imaju naše županije trebao bi postojati i između svih ostalih županija Hrvatske, kako bi se međusobno pomagale, u dobru i u zlu – dodao je župan Galić. Donaciju od sto tisuća kuna za obnovu simbola vukovarskog otpora, Vodoodotornja župan Kolar uručio je zamjeniku vukovarskog gradonačelnika Marijanu Pavličeku. – Najbitnije je istinsko prijateljstvo između Krapinsko-zagorske županije i Vukovara – rekao je zamjenik Pavliček dodavši da je obnova Vodotornja u prvoj fazi i izrazivši nadu, da će se sljedeće godine susret održati kod obnovljenog Vodotornja. A da će projekt Zagorje Vukovaru biti nastavljen i nakon obnove Vodotornja, potvrdio je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. – Vukovar ima posebno mjesto u srcima svih Hrvatskih građana, pa tako i kod nas u Zagorju – zaključio je župan Kolar te dodao da će ova manifestacija biti organizirana svake godine. – U dogovoru sa našim prijateljima iz Vukovara definirat ćemo potrebe u kojima im Krapinsko-zagorska županija može pomoći – rekao je župan Kolar.

Tijekom posjete Vukovaru, delegacija Krapinsko–zagorske županije položila je vijence kod Križa na Dunavu, Spomen obilježja masovne grobnice na Ovčari te Spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

U okviru programa organizirana je i podjela tradicijskih drvenih igračaka za dva vrtića u Vukovaru, u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila kojeg zajedno provode  zagrebački Etnografski muzej i Radio Kaj.

Zagorci su Vukovarcima priredili degustaciju zagorskih štrukli, a u večernjim satima koncert Kvarteta Gubec i Savskih valova.

loading