Skip to content

Zagorski gospodarski zbor 2021. pandemijski, a idući 30. jubilarni, veliki i svečani

Posted in Zagorski gospodarski zbor

Trodnevni međunarodni gospodarski sajam – Zagorski gospodarski zbor, 29. po redu, održan je u Krapini od 9. do 11. rujna 2021. godine. Zagorski gospodarski zbor zajedno su organizirali Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Radio Kaj. Izlagači na Zagorski gospodarski zbor 2021. godine, stigli su iz županija: Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Brodsko-posavske, grada Zagreba te iz susjedne Slovenije.

– Čestitam organizatorima da su i u ovakvim okolnostima epidemije COVID-a 19 uspjeli organizirati ovako velik broj izlagača, tako kvalitetan sajam. Mislim da on svojim sadržajem, a naši gospodarstvenici, obrtnici i mali poduzetnici sudjelovanjem pokazuju koliko su angažirani, koliko je ovaj tjedan važan (Tjedan kajkavske kulture) i u gospodarskom aspektu, ne samo u kulturnom, istaknuo je u razgovoru za Radio Kaj predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Dodao je da im želi još jednom dati podstrek, podršku da svojim entuzijazmom i energijom, prije svega, radom i trudom daju doprinos za svoje kompanije ali i cijelu svojim Hrvatsku, zaključio je Andrej Plenković.

Nakon razgovora u program Radija Kaj Zagorski gospodarski zbor, u odlasku na festivalsku večer, zajedno su razgledali: predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva, prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Žarko Tušek, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, direktor Radija Kaj – jednog od organizatora Zbora Drago Gradečak i brojni drugi uzvanici.

U tri dana održavanja, u vremenu od 10 do 22 sata, posjetitelji su mogli razgledati, kušati ili kupiti brojne proizvode, razgledati ponudu osobnih i vatrogasnih vozila i traktora, upoznati se s novostima s područja telekomunikacija i interneta, ali i razgledati brojne proizvode proizvođača s područja sedam hrvatskih županija, Zagreba i susjedne Slovenije, te poslušati savjet Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

Uz ponudu kvalitetnih proizvoda naših zagorskih OPG-a, od zagorskih mlinaca, rakije, sokova i džemova od krušaka i jabuka, bučinog ulja, licitara, vina, suhomesnatih proizvoda, kozmetičkih proizvoda, ručnih radova, suvenira, keramičkih proizvoda, tradicijskih drvenih igračaka, do predstavljanja suvremenih proizvoda i usluga kao što su telekomunikacije i Internet.

Izlagač iz Slovenije predstavio je proizvodnju sustava centralnog grijanja na biomasu te sustave toplinskih dizalica, a Straža-plastika paletu kanti za otpad. Na Zagorskom gospodarskom zboru predstavljena su osobna i vatrogasna vozila, crijepovi i opločnici, traktori, metalne ograde, stolovi i stolci, a Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije predstavio je usluge poslovnog savjetovanja.

Gljivarsko društvo iz Krapine izložilo je ponudilo na kušanje posjetiteljima specijalitete od gljiva, a cvjećari iz Novog Marofa izložili su cvijeće. I još puno toga posjetitelji su mogli razgledati ili kupiti, a o svemu, kroz razgovore s organizatorima i izlagačima bilo je riječi na Radiju Kaj i Zagorskom radiju kroz izravna javljanja sa Zagorskog gospodarskog zbora.

Organizatori Zagorskog gospodarskog zbora potvrđuju da je ovogodišnji, iako veći i bogatiji od prošlogodišnjeg, ipak još uvijek bio više pandemijski, a nadaju se i sve će učiniti da idući 30. jubilarni, bude ponovno veliki ali i svečani.

Više na temu Zagorski gospodarski zbor pogledajte ovdje

loading