Skip to content

Zagorski gospodarski zbor

Posted in Korijeni

Projekt Dajmo djeci korijene i krila ponovno u Krapini, na ovogodišnji Zagorski gospodarski zboru, gdje su se okupili mališani iz krapinskih dječjih vrtića, a igračke su, ovaj put, darivane jednoj vjerskoj zajednici.

Naime, najmlađi koji se okupljaju na brojnim odgojnim i vjerskim aktivnostima u Župi Sv. Nikole biskupa u Krapini, od sada se imaju priliku upoznati i igrati s tradicijskim drvenim igračkama proizvedenim u Mariji Bistrici.

Igračke su najmlađi dobili na poklon u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila Etnografskog muzeja Zagreb i Radija Kaj. Bilo je to na prigodnoj svečanosti u okviru Zagorskog gospodarskog zbora, u petak 12. rujna 2014. u 11 sati.

Igračke su zajedno uručili Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, a preuzeo ih je Tomica Šestak, župnik Župe Sv. Nikole biskupa Krapina.

Projekt Dajmo djeci korijene i Krila podržavaju Narodne novine i Janaf, a na području Hrvatskog zagorja i Krapinsko-zagorska županija. Anđelko Topolovec, savjetnik Uprave Narodnih novina poklonio je najmlađima paket crtaćeg pribora.

Laboratorij zabave izveo je prigodnu predstavu za mališane krapinskih dječjih vrtića.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading