Skip to content

Zagorski gospodarski zbor 2018

Posted in Zagorski gospodarski zbor

Međunarodni sajam gospodarstva “Zagorski gospodarski zbor”, svoje 26. izdanje i ove godine ima u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini. Od 6. do 8. rujna 2018. godine predstavlja se na prostoru Osnovne škole Ljudevita Gaja te u Parku Matice hrvatske više od 270 izlagača. U sva tri dana trajanja ove važne međunarodne gospodarske manifestacije organizira se i niz drugih cjelodnevnih popratnih sadržaja za posjetitelje.

Svečanost otvorenja održana je u četvrtak, 6. rujna 2018. godine u Atriju Srednje škole Krapina, u nazočnosti brojnih uglednih gostiju, među kojima su bili – izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Siniša Hajdaš Dončić, veleposlanica Slovenije Smiljana Knez, državni tajnik u ministarstvu gospodarstva Mario Antonić, savjetnica za trgovinske odnose u Veleposlanstvu Austrije Sonja Holocher-Ertl, župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, saborski zastupnici Marko Vešligaj i Marija Puh, župani Varaždinske i Koprivničko križevačke županije, Radimir Čačić i Darko Koren te mnogi drugi. Uz Grad Krapinu i KZŽ, organizatori Zagorskog gospodarskog zbora tradicionalno su zagorske obrtnička i gospodarska komora, čiji predsjednik Josip Grilec pozdravljajući nazočne, ističe pozitivna kretanja zagorskog gospodarstva – U odnosu na zadnje četiri godine zaposleno je 3 tisuće više građana u županiji, ili ako usporedimo s aktualnim podacima, može se reći da je to jedno veliko brodogradilište – istaknuo je Grilec U ime Obrtničke komore nazočnima se obratio predsjednik zagorske Obrtničke komore i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško. Zadovoljan rastom broja obrtnika Pleško rekao je i trenutačno najveći problem obrtništva. – Obrtništvo nam raste, ali imamo i problem nedostatka radne snage i s time se borimo već zadnje dvije godine – naglasio je Pleško. Da je Krapina u Tjednu kajkavske kulture i mjesto najvećeg okupljanja kajkavaca sa zadovoljstvom ističe, gradonačelnik Zoran Gregurović i dodao – Jedna trećina naše domovine govori kajkavski, a puni preko pola državnog proračuna i mislim da je to važno istaknuti. Županija partner Zagorskom gospodarskom zboru je ove godine Vukovarsko-srijemska, a o toj suradnji župan Božo Galić je istaknuo – Nadam se da ćemo, s obzirom na ovu suradnju i posjete Krapinsko-zagorske Vukovarsko-srijemskoj županiji, kroz godinu- dvije govoriti o velikim uspjesima. I Krapinsko-zagorska županija cijeni napore zagorskih gospodarstvenika koji se uspješno nose sa svim izazovima i postižu sve bolje pokazatelje  rasta, kaže župan Željko Kolar – To je počelo za vrijeme ekonomske krize 2009. godine, kad smo u državi negirali da kriza uopće postoji. Gospodarstvenici su reagirali odmah, sačuvali većinu radnih mjesta, ulagali u ljude i tehnologije te zahvaljujući njima danas imamo takav rezultat. Otvarajući sajam potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Darko Horvat sve je, a posebno gospodarstvenike i obrtnike, pozvao na suradnju – Uvijek ćete biti dobrodošli u ministarstvo gospodarstva sa svojim idejama, entuzijazmom, ali i strukovnim znanjem, da nam skrenete pažnju na one stvari koje možda radimo krivo.

Zagorski gospodarski zbor, sajamsko okupljanje gospodarstvenika i obrtnika u Krapini, zajedno organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK Županijska komora Krapina. Županija partner ovogodišnjeg Zbora je Vukovarsko-srijemska županija, zemlja partner Republika Austrija, a medijski partner Radio Kaj. Službene stranice Zagorskog gospodarskog zbora Ovdje 

Osamdeset i devet majstorskih diploma HOK OKKZŽ u petak, 7. rujna 2018. godine uručene su na 26. Međunarodnim gospodarskom sajmu – Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini, u sklopu 53. Tjedna kajkavske kulture. Diplome su uručili potpredsjednik HOK-a i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, zamjenik župana Krapinsko zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek i državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić. Diplome o majstorskom zvanju realizirane su za rok u rujnu i prosincu 2017. te veljači i svibnju 2018. godine, omogućuju samostalno otvaranje i vođenje obrta, te dobivanje licence za prijem naučnika na naukovanje. Do sada je u OKKZŽ majstorski ispit položilo 1.005 obrtnika. Inače, na ovogodišnjem Zagorskom gospodarskom zboru na 5 tisuća četvornih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora predstavlja se gotovo 270 izlagača, zemlja partner je Republika Austrija, a županija partner Vukovarsko srijemska županija. Međunarodni gospodarski sajam Zagorski gospodarski zbor otvoren je i u subotu, 8. rujna 2018. godine od 10,00 do 22,00 sata.

U sklopu Zagorskog gospodarskog zbora, u petak, 7. rujna 2018. godine je u Krapini održan  Okrugli stol – Dan kreativnih žena koji je okupio brojne poslovne žene, ali i one koje to tek žele postati. Neke od tema bile su Start up-ovi uz potpore te mogućnosti financiranja poduzetničkih ideja. -Trebamo raditi na poboljšanju uvjeta za žene poduzetnice, poput projekta Enter, a želimo i dodatno poticati i samozapošljavanje žena na području županije – istaknula je pročelnica za javnu nabavu i EU fondove Krapinsko-zagorske županije Vlatka Mlakar. Na okruglom stolu upriličena je i panel rasprava  vezana uz razvoj kreativnog ženskog poduzetništva. Organizatori ovog događanja su Hrvatska gospodarska i obrtnička komora te Krapinsko-zagorska županija.

 

Međunarodni gospodarski sajam, 26. “Zagorski gospodarski zbor”, koji će biti održan u Tjednu kajkavske kulture u Krapini, od 6. do 8. rujna 2018. godine, a na kojem će se ove godine predstaviti 270 izlagača predstavili su danas, 30. kolovoza u Krapini predsjednik Gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec, potpredsjednik zagorske Obrtničke komore Darko Varga, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Ove godine Zbor će biti malo drugačije uređen. Nadam se da će posjetitelji doći i vidjeti što nude naši obrtnici, obrtnici iz Vukovarsko-srijemske županije, kao županije partnera te obrtnici iz Austrije, kao zemlje partnera – rekao je Josip Grilec. – I ove smo godine osigurali besplatne frizerske i kozmetičke usluge za građane, prezentirat će se i tradicijski i umjetnički obrti. Posjetitelji će moći vidjeti kako se izrađuju dječje drvene igračke te kako se oslikavaju licitarska srca, koja su zaštićena kao nematerijalna kulturna baština, što je na ponos našim obrtnicima i Krapinsko-zagorskoj županiji – istaknuo je potpredsjednik županijske Obrtničke komore Darko Varga. Kako je ponosan, kao gradonačelnik Krapine, jer je Zbor svake godine sve bolji i veći, naglasio je Zoran Gregurović. – Naš “sveti” krapinski tjedan postao je nezamisliv bez “Zagorskog gospodarskog zbora“. Zahvaljujem svima koji se trude da Zbor bude sve veći, naglasio je Gregurović. Zbor je manifestacija koja je od ogromnog značenja za Krapinsko-zagorsku županiju i jedan je od tri najbolja gospodarska zbora u Republici Hrvatskoj. Naši gospodarstvenici i obrtnici u 2017. imali su sjajan poslovni rezultat, raste broj gospodarskih subjekata i broj zaposlenih  stoga očekujem da Krapina sljedeći tjedan ne da bude centar županije, nego centar Hrvatske, jer imamo izlagače iz pola države, 19 ih je iz Vukovarsko – srijemske županije i sedam iz Austrije. Program je sjajan i može privući  mnogo domaćih te posjetitelje iz ostalih dijelova Hrvatske, istaknuo je župan Željko Kolar. Svečano otvorenje 26. Zagorskog gospodarskog zbora je u četvrtak, 6. rujna 2018. godine u 14,00 sati u amfiteatru Srednje škole Krapina. Radno vrijeme sajma u četvrtak će biti od 11,00 do 22,00 sata, a u petak i subotu od 10,00 do 22,00 sata.

Pripreme za 26. Međunarodni sajam gospodarstva „Zagorski gospodarski zbor“ koji će se održati u sklopu Tjedna Kajkavske kulture, od 6. do 8. rujna 2018. godine, su u punom jeku te postaju sve užurbanije, rečeno je danas, 21. kolovoza 2018. godine na Organizacijskom odboru održanom u Krapini. Odboru su prisustvovali župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednici županijske Gospodarske i Obrtničke komore Josip Grilec i Davor Pleško i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, koji su izrazili zadovoljstvo s dosadašnjim pripremama te prognozirali i ove godine veliku posječenost. – Do sada je 250 prijavljenih obrtnika i gospodarstvenika, a prijave traju i dalje te ima sve manje slobodnih mjesta – rekao je predsjednik županijske Gospodarske komore Josip Grilec. – Ovo je prilika da prezentiramo sve najbolje što imamo od gospodarstva u našoj županiji te da gospodarstvenici ostvare partnerske odnose i saznanja kako funkcionirati na drugim tržištima – zaljučio je župan Kolar. Zagorski gospodarski zbor najveće je okupljanje gospodarstvenika i obrtnika na ovom području, kojeg organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK Županijska komora Krapina. Županija partner ovogodišnjeg Zbora je Vukovarsko-srijemska, zemlja partner Austrija, a medijski partner Radio Kaj.

Potpisivanje sporazuma

U sklopu 53. Tjedna kajkavske kulture, Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije organiziraju 26. Međunarodni sajam gospodarstva “Zagorski gospodarski zbor”. Izložba će se održati u dvorani i na vanjskim prostorima Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina, Srednje škole Krapina i izložbenim kućicama u Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda od 6. do 8. rujna 2018. godine. Organizatori osiguravaju sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu, a zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke svoje prijave za sudjelovanje na ovoj izložbi svoje prijave trebaju dostaviti do 25. srpnja. Danas, 05. srpnja u prostorijama Gospodarske komore u Krapini HGK, sporazum o organizaciji 26. Zagorskog gospodarskog zbora potpisali su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te predsjednici županijske Gospodarske i Obrtničke komore Josip Grilec i Davor Pleško. Županija partner ovogodišnjeg gospodarskog zbora je Vukovarska-srijemska županija, zemlja partner Austrija, a medijski partner Radio Kaj.

Sjednica Organizacijskog odbora

Zahuktavaju se pripreme za 26. Međunarodni sajam gospodarstva “Zagorski gospodarski zbor” koji će se u Krapini održati u sklopu Tjedna kajkavske kulture, od 6. do 8. rujna 2018. godine. Sajam zajednički organiziraju Krapinsko-zagorska županija, Grad Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK Županijska komora Krapina, a treći sastanak organizacijskog odbora održan je u srijedu, 20. lipnja 2018. godine, u Krapini. Prema riječima predsjednika obrtničke komore Davora Pleška cilj ove manifestacije koja okuplja 300-tinjak izlagača je da se oni prije svega međusobno upoznaju, pronađu zajedničke interese i načine kako nastupiti na tržištu. Predsjednik Županijske gospodarske komore Josip Grilec navodi kako se iz godine u godinu Zbor nastoji dići na višu razinu, pa tako i ove godine te da izlagače, kao i posjetitelje i ove jeseni očekuju brojni noviteti. Prema riječima gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, Zagorski gospodarski zbor neizostavni je dio Tjedna kajkavske kulture, a činjenica na koju su organizatori posebo ponosni je da on postaje sve prepoznatljiviji ne samo u ovom dijelu Hrvatske nego i van njenih granica. – Zbor radimo zbog naših gospodarstvenika i obrtnika, koji zbog svojih postignuća zaslužuju ovakvu vrstu promocije, navodi župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Županija partner ovogodišnjeg gospodarskog zbora je Vukovarska-srijemska županija, zemlja partner Austrija, a medijski partner Radio Kaj.

Još na temu Zagorski gospodarski zbor Ovdje

loading