Skip to content

Zagrebački pročistač otpadnih voda iz EU fondova, a ne iz gradskog proračuna

Posted in Vijesti

ZAGREB – Da će ukinuti štetnu odluku o pročistaču otpadnih voda, kojom je 400 milijuna kuna trebalo investirati iz gradskog proračuna, najavio je u utorak, 18. siječnja 2022. godine na konferenciji za novinare gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i dodao da će Gradska skupština poništiti odluku o financiranju trećeg stupnja pročišćavanja otpadnih voda tako da Vodoopskrba i odvodnja bude investitor, umjesto privatne tvrtke, kako bi se investicija od 400 milijuna kuna financirala iz EU fondova, umjesto iz gradskog proračuna. U ovu investiciju mora se ići, jer je ona preduvjet da bi Zagrebački holding iz EU fondova povukao oko dvije milijarde kuna za Vodoopskrbu i odvodnju u sljedećih sedam godina, rekao je Tomašević.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da će na prvu ovogodišnju sjednicu Skupštine uputiti prijedlog o pokretanju postupka likvidacije Bloka Kvatrić d.o.o. Poništit će se štetna odluka bivše vladajuće koalicije Stranke BM 365 i HDZ-a iz rujna 2020., kojom bi Grad predao upravljačka prava nad 155 milijuna kuna vrijednim gradskim zemljištem privatnom investitoru.
Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je da će u idućih 30 dana u javnom savjetovanju biti prijedlog odluke o podnošenju prijedloga i peticija građana. Odlukom je predviđeno da 10 posto birača grada Zagreba može kroz rok od 90 dana prikupiti potpise kako bi stavili neko pitanje na dnevni red Gradske skupštine.
Gradonačelnik Tomašević je izvijestio da je za novu direktoricu Zagrebačkog velesajma izabrana Renata Suša, koja je prije bila predsjednica uprave HŽ Infrastrukture, te da će za novu ravnateljicu Muzeja za suvremenu umjetnost potvrditi Zdenku Badovinac.

loading