Skip to content

Zahvala jeseni u Klanjcu 2018.

Posted in Zahvala jeseni

Manifestacija Zahvala jeseni u Klanjcu imala je u subotu, 6. listopada 2018. godine krunu svih  zbivanja, kada je na Trgu Antuna Mihanovića održan program “Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše” s više od 200 izvođača iz 8 europskih zemalja uključenih u projekt Europa za građane. Da je projekt zaista vrijedan, svjedoči već četvrta godina, kako ga financira EU, uživajući u programu, istaknuo je gradonačelnik  Klanjca Zlatko Brlek. Posjetitelji Klanjca, kojih je svake godine sve više, mogli su uživati, osim u zvucima, i u bojama i okusima zagorske jeseni koje je donio bogat tradicijski sajam, a vrijednost manifestacije je prepoznao i župan krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji ističe, kako je ona s ovim kvalitetnim projektom prerasla okvire Klanjca, Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske. Da je Zahvala jeseni u Klanjcu najbolji primjer za spajanje građana EU istaknuo je, čestitajući organizatorima i svim sudionicima u projektu, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić koji je manifestaciju i otvorio. Zahvalu jeseni, uz Grad Klanjec, organizirali su i osmislili programe tamošnji Kulturni centar  i knjižnica te Turistička zajednica područja Tuhelj, Klanjec i Veliko Trgovišće.

Brojne jezike Europske unije moglo se čuti danas, 5. listopada 2018. godine u Klanjcu na panel diskusiji o budućnosti EU koja je održana u sklopu projekta Europa za građane i manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu.  Svoja mišljenja izrazili su okupljeni gosti iz EU zemalja, dok je program vodila predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije Tajana Broz. Inače, spomenuti projekt financiran je sredstvima EU, a  Grad Klanjec ga realizira četvrtu godinu za redom te je domaćin međukulturne razmjene koja će svoju kulminaciju imati sutra na susretima „Zapjevaj i zapleši u kraju Lijepe naše“ na Trgu Antuna Mihanovića gdje će nastupiti 120 glazbenih amatera iz Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Srbije, Slovenije te BIH koja je ove godine prvi puta ravnopravni partner. Također, svi partneri i sudionici, njih 221, imat će priliku prezentirati svoju kulturnu baštinu, a glavna tema bit će dvorci. – Uzdigli smo ovaj projekt na visok nivo i možemo se pohvaliti da smo jedini u Hrvatskoj čiji je program , četvrtu godinu za redom dobio sredstva Europske unije  – istaknuo je gradonačelnika Klanjca Zlatko Brlek, dodajući da je bit svega upoznavanje ljudi, kulture i običaja drugih zemalja, ali i njihovih mišljenja o EU.

 

 

 

Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec organizatori su tradicionalne trodnevne kulturno-turističke manifestacije «Zahvala jeseni u Klanjcu 2018.» koja će se ove godine na središnjem gradskom trgu u Klanjcu održati od 5. do 7. listopada. Program manifestacije koja svojim bogatim sadržajima privlači svake godine sve više posjetitelja i prepoznatljiv je znak Klanjca, predstavili su na konferenciji za novinare u četvrtak, 27. rujna 2018. godine, klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin i direktorica Turističke zajednice područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća, Tatjana Petranović Capar. Na konferenciji je predstavljen i program aktivnosti Programa Europa za građane – EU future – Doing it together! koji Grad Klanjec u istom terminu realizira s partnerima iz Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Srbije, Slovenije i BIH. – Manifestaciju otvaramo izložbom “Dvorci Hrvatskog zagorja“, akademskih umjetnika i amatera. Subotnji i nedjeljni programi održat će se na otvorenom, na trgu. Malo više pažnje posvetit ćemo djeci, koji će ispod samostana imati jedan park u kojem će biti radionice, predstave i animacije za djecu. Subota nam tradicionalno donosi koncert “Zapjevaj, zapleši u kraju Lijepe naše“, a nedjelja sajam starih zanata i domaćih proizvoda, rekla je Snježana Horvatin. Tatjana Petranović Capar naglasila je da će se ove godine održati biciklijada od Klanjca do Velikog Trgovišća, kroz Tuhelj, i natrag do Klanjca. – To je rekreativna biciklijada kojom se žele promovirati staze i povezati tri jedinice lokalne samouprave, istakla je Petranović Capar . – Što se tiče “Europe za građane“, moram reći da smo jedini u Hrvatskoj koji imamo taj program, financiran sredstvima Europske unije te pohvaliti djelatnike Kulturnog centra i knjižnice koji pišu programe i znaju osmisliti dobre projekte. Još jednom sve pozivam da dođu u Klanjec i u bogatom programu događanja pronađu nešto za sebe – zaključio je gradonačelnik Brlek.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska
loading