Skip to content

Zahvaljujući Gradu Čakovcu još jedna glinska obitelj ima krov nad glavom

Posted in Vijesti

GLINA – Izaslanstvo grada Čakovca, koje je predvodio gradonačelnik Stjepan Kovač posjetilo je u utorak 26. siječnja 2021. godine potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji i kako je naglasio gradonačelnik Kovač Grad Čakovec je odmah nakon potresa financijski pomogao Glini i Petrinji te da se brojni građani donacijama uključuju u  akcije pomoći.

Potres koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju uz nenadoknadive ljudske žrtve, mnoge je obitelji ostavio bez krova nad glavom. Jedna takva je i četveročlana obitelj Barukčić, koja od danas, zahvaljujući Gradu Čakovcu, obnovu obiteljske kuće čeka u novom stambenom kontejneru.

Ova glinska obitelj i bez potresa vrlo teško živi, otac Dragan skrbi se za dvoje malodobne djece te teško bolesnu suprugu. Kuća im je teško stradala u potresu, a sa svakim novim podrhtavanjem tla pojavljuju se nova napuknuća. Stoga im je Grad Čakovec, na inicijativu  Grada Gine , odlučio pomoći te u donjokraljevečkom poduzeću „Tehnix“ kupio stambeni kontejner. Riječ je u stvari pravom malom domu,  potpuno opremljenom, sa sanitarnim čvorom, tuš kabinom, mini kuhinjom, garderobnim ormarima, klima uređajem, četiri kreveta te sa mogućnošću priključka na svu komunalnu infrastrukturu. Ovaj mali stan ima 24 četvorna metra korisnog prostora, te će Barukčićima omogućiti da povratak u svoju kuću čekaju u primjerenim životnim uvjetima.

Izaslanstvo Grada Čakovca predvodili su gradski dužnosnici, a primili su ih i njihove kolege iz ovog banijskog grada. Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević zahvalio se na donaciji rekavši da, zahvaljujući dobrim ljudima, lakše podnose posljedice koje je potres ostavio na ljude i imovinu. Ova nesreća pokazala je da Hrvatska ima veliko srce, te je siguran da bi i Glinjani pomogli drugima da se nađu u takvoj situaciji.

loading