Skip to content

Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“ donirane slika članova Likovnog udruženja Čakovec

Posted in Vijesti

ČAKOVEC – Donacija 13 slika, nastalih na likovnim kolonijama te još nekoliko radova članova Likovnog udruženja Čakovec, međimurskoj Zakladi „Katruža“ uručena je u utorak, 12. srpnja 2022. godine, u Velikoj vijećnici Međimurske županije.

– Drago nam je što i na ovaj način možemo pomoći Zakladi „Katruža“ i zapravo društvu u cjelini, rekao je predsjednik Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon i podsjetio kako LUČ broji 44 članova.

– Ovo je samo jedna od donacija, s obzirom na to da su aktivnosti i humanitarni rad međimurske Zaklade „Katruža“ prepoznati kroz proteklih 20 godina te financijske potpore dolaze iz cijelog Međimurja i od međimurskih iseljenika, a sada i od članova Likovnog udruženja Čakovec, rekao je, uz zahvalu župan Međimurske županije i upravitelj Zaklade Matija Posavec.

U šest mjeseci ove godine održane su tri sjednice Upravnog vijeća „Katruže“ na kojima je dodijeljeno 189.495 kuna pomoći 51 korisniku. Većina novčane pomoći namijenjena je djeci s poteškoćama u razvoju za terapijsko jahanje i defektološke programe, pojasnila je članica Upravnog vijeća Zaklade „Katruže“ Danica Pongrac-Krhač. Pongrac Krhač je podsjetila i na uspješnu provedbu akcija prikupljanja sredstava za potrebe rada zaklade, počevši od prodaje cvijeta katurže, održavanja humanitarnog koncerta uz Dan Međimurske županije te je zahvalila na donacijama fizičkim i pravnim osoba koje su ove godine Zakladi „Katruža“ uplatile 60 tisuća kuna pomoći.

loading