Skip to content

Započela prenamjena društvenog doma u dječji vrtić u Odranskom Obrežu

Posted in Vijesti

ZAGREB – Polaganjem kamena temeljca u ponedjeljak, 11. srpnja 2022. godine, započela je prenamjena Društvenog doma u Odranskom Obrežu u područni objekt Dječjeg vrtića Botinec. Zgrada Dječjeg vrtića sastojat će se od prizemlja i kata. U prizemlju će se nalaziti grupne sobe, jedna jaslička i dvije vrtićke jedinice za ukupno 44 djece, prateće garderobe i sanitarije, prostori odgajatelja i gospodarski prostori dok će na katu biti smještena višenamjenska dvorana s pratećim prostorijama.

– Sretna sam što će nam se u ovoj našoj obitelji pridružiti vrtić u Odranskom Obrežu koji je projektiran u skladu sa suvremenim načelima i trendovima modernog odgoja i obrazovanja, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Botinec Marijana Pernar.

Na polaganju kamena temeljca, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ponovno je poručio kako će detaljno analizirati odluku Visokog upravnog suda u Zagrebu te u skladu s njom revidirati mjeru roditelj odgojitelj.

– Ne možemo istovremeno isplaćivati pola milijarde kuna godišnje za mjeru, a za izgradnju 21 dječjeg vrtića treba nam 550 milijuna kuna i to u jednoj godini. Znači, samo jedna godina mjere roditelj odgojitelj je dovoljna za sve potrebne kapacitete svih dječjih vrtića u Zagrebu, kazao je gradonačelnik Tomašević. Ukupna građevinska bruto površina planiranog Dječjeg vrtića u Odranskom Obrežu je oko 900 metara četvornih dok je vrijednost radova oko 15 milijuna kuna.

 

loading