Skip to content

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine kritizirali Gradsku upravu zbog negativne sudske presude o mjeri roditelj odgojitelj

Posted in Vijesti

ZAGREB – Odluka Visokog upravnog suda u Zagrebu o nezakonitosti ukidanja mjere roditelj odgojitelj glavna je tema 14. sjednice Gradske skupštine, koja se održava u utorak, 12. srpnja 2022. godine. Nakon presude, skupštinski Klubovi oporbenih gradskih zastupnika prozvali su Gradsku upravu za gubitak spora, naglašavajući kako su višekratno ukazivali i upozoravali na negativan sudski epilog, no da gradska vlast nije imala sluha.

– Na sudu je to palo, gradski proračun se i dalje tereti za ta sredstva i ljude se bespotrebno uznemiravalo te im se ugrožavala egzistencija, a samo zbog toga da bi si vlast bildala popularnost“, kazao je gradski zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel.

Oštru kritiku uputio je i HDZ-ov potpredsjednik Gradske skupštine, Mislav Herman. – Mislim da je ovako stanje odraz velikog amaterizma. Ovakvi kiksevi se na visokim pravnim institucijama ne praštaju, rekao je Herman.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, s druge strane, ističe kako im sudska presuda ne onemogućava izmjene mjere, što će se i u dogledno vrijeme i dogoditi. – Ono što je ključno za sudsku odluku jest da je naš cilj legitiman, da je u skladu s javnim interesom i da nije, suprotno opetovanim tvrdnjama oporbe, ostvarila zacrtani demografski učinak, naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Novčana pomoći za roditelje odgojitelje obuhvaća oko 5.800 korisnika i 21 tisuću djece te se godišnje za tu mjeru iz gradskog proračuna izdvoji oko pola milijarde kuna.

loading