Skip to content

Manifestacija Krapinsko-zagorske županije 100% zagorsko 17. i 18. rujna 2021. u Zagrebu

Zatvaranje tržnica i zabrana napuštanja mjesta prebivališta

Posted in Vijesti

ZAGREB – Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je u nedjelju da je sprečavanje širenja virusa i dalje “zadaća broj jedan” i najavio zatvaranje tržnica i zabranu napuštanja mjesta prebivališta.

”Današnji snažan potres koji je pogodio Zagreb znatno je odmogao u borbi protiv koronavirusa, ali sprečavanje širenja virusa i dalje je zadaća broj jedan”, istaknuo je Božinović u izjavi za RTL televiziju.

Unatoč tome što su nakon potresa mnogi izašli na ulice, Božinović je ocijenio da su Zagrepčani “konačno shvatili da trebaju ostati doma”, te se vidjelo da ih je vani bilo puno manje nego prošlih dana.

No, unatoč tome najavio je još rigoroznije mjere – zbog loše organizacije i nepoštivanja mjera koje je donio Stožer zatvaraju se sve tržnice i objekti u sklopu njih.

“To je već sada na snazi, a od jutra će biti zabranjeno napustiti mjesto prebivališta. Nema više putovanja iz grada u grad”, poručio je.

Govoreći o žrtvama potresa, Božinović je kazao da je 15-godišnjakinja još uvijek u kritičnom stanju, dok je od ukupno 27 ozlijeđenih njih 12 hospitalizirano.

Idućih dana Vlada će napraviti financijski okvir za saniranje šteta nastalih potresom, najavio je Božinović.

loading