Skip to content

Završila izgradnja nove zgrade Osnovne škole u Svetom Iliji

Posted in Vijesti

SVETI ILIJA- Završila je izgradnja nove zgrade Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, koja je zajednički projekt Republike Hrvatske, Varaždinske županije i Općine Sveti Ilija, te sada slijedi opremanje škole i dvorane. Izgrađeni objekt u petak, 11. veljače 2022. godine, obišao je varaždinski župan Anđelko Stričak sa suradnicima. Naime, građevinski radovi započeli su u lipnju 2020. godine i vrijednost im je nešto više od 56 milijuna kuna. Od toga, 80 posto sredstava je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pet posto Općina Sveti Ilija, a 15 posto ili 8,4 milijuna kuna Varaždinska županija koja je osigurala i dodatnih 430.000 kuna za komunalne priključke, a financirat će i izgradnju okretišta autobusa.
-Ovime je ostvarena dvadesetogodišnja težnja stanovnika općine Sveti Ilija, koja time postaje jedna od najpoželjnijih općina za život u Varaždinskoj županiji, rekao je župan Anđelko Stričak i podsjetio kako je osim izgradnje škole, nedavno otvoren i novi vrtić, a slijedi i katastarska izmjera općine što će olakšati daljnja ulaganja.
Inače, ovo je prva škola na području Varaždinske županije koja je u suverenoj Republici Hrvatskoj izgrađena od temelja do krova sa svim popratnim sadržajima, naglasio je župan Stričak.
Novoizgrađena škola nalazi se na parceli od preko 16.500 metara četvornih, površine je 3800 metara četvornih, dok je površina dvodijelne sportske dvorane 800 metara četvornih. Škola raspolaže s 19 učionica od kojih je 8 namijenjeno razrednoj nastavi, deset za izvođenje predmetne nastave, a jedna za produženi boravak. Tu je i školska knjižnica, blagovaonica i kuhinja, pojasnila je ponosno ravnateljica Osnovne škole Sveti Ilija Anđelka Rihtarić. Inače, OŠ Sveti Ilija pohađa 235 učenika, ima 16 razrednih odjela i 42 zaposlenika.

loading