Skip to content

Žičara Sljeme puštena u promet

Posted in Vijesti

ZAGREB – Žičaru Sljeme svečano je u srijedu, 23. veljače 2022. godine, u 12,00 sati, u pogon pustio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, a građani će se njome moći voziti od četvrtka. “Puno toga je lošeg rečeno žičari, ali ja bih da se od danas okrenemo budućnosti da vidimo na koji način možemo što više koristiti ovu žičaru. Vjerujem da će se brojni građani koji će koristiti ovu žičaru uvjeriti da je vožnja i sigurna i udobna”, rekao je prilikom otvorenja gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Žičara Sljeme povezuje Gračansko Dolje s vrhom Sljemena, zračna trasa Žičare duga je nešto više od pet kilometara i putnicima nudi pogled na Zagreb i njegovu okolicu, a putnici se do vrha mogu prevesti za 22 minute. Žičara ima maksimalni kapacitet 1500 putnika po satu, koji se prevoze u 84 udobne i suvremeno opremljene kabine s po deset sjedećih mjesta.
Žičara Sljeme će prvih mjesec dana voziti po akcijskim cijenama koje za odrasle osobe iznose 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu. Za mlade od 15 do 24 godine te za osobe starije od 65 godina, cijena za jedan smjer je 20 kuna, a povratna karta 30 kuna. Za djecu do 15 godina, odnosno za sve osnovnoškolce kao i za osobe s invaliditetom koje ostvaruju pravo na besplatni pokaz ZET-a vožnja je besplatna.

Na svečanosti otvorenja bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović, zastupnici Gradske skupštine i drugi uzvanici.

loading