Skip to content

Zlatna kuna HGK za najbolju veliku tvrtku Vetropack Straži iz Huma na Sutli

Posted in Vijesti

ZAGREB – Zlatnu kunu Hrvatske gospodarske komore za najbolju veliku tvrtku u Republici Hrvatskoj primila je u ponedjeljak, 07. prosinca 2020. godine u Zagrebu zagorska tvrtka Vetropack Straža iz Huma na Sutli. Vetropack Straža kao najbolja velika tvrtka Zlatnom kunom je nagrađena, uz ostalo, i zbog proizvedenih više do milijardu boca i staklenki u 2019., od čega je gotovo 73 posto izvezeno. Croz je kao proizvođač kompleksnih informatičkih sustava nagrađen za najbolju srednju tvrtku, dok je tvrtka Sofa IT nagrađena kao najbolja mala tvrtka zbog aplikacije SofaScore, koja uživo pruža sportske rezultate na više od 30 jezika za više od 20 milijuna korisnika. Čestitku povodom dobivanja ovog priznanja uputio je direktoru Vetropack Straže Tihomiru Premužaku te svim zaposlenicima župan Željko Kolar. Vijest da je još jedna Zlatna kuna „otišla“ upravo u Vetropack Stražu nije nas iznenadila, jer smo vrlo dobro upoznati s kvalitetom ove tvrtke, koja iz godine u godinu ostvaruje iznimne poslovne rezultate, i jedan je od glavnih gospodarskih pokretača ne samo na području Krapinsko – zagorske županije, već i na nacionalnoj razini, kaže u čestitki župan Kolar.

Vetropack Straža d.d. iz Huma na Sutli jedini je proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj. Utemeljena je 1860. kao mala šumska staklana u kojoj su se proizvodile boce za punionicu mineralne vode u obližnjoj Rogaškoj Slatini. Od 1996. godine je u vlasništvu švicarskog Vetropacka, koji uz ovu ima i tvornice stakla u Švicarskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj,  Ukrajini, Italiji te odnedavno u Moldaviji. Tvornica zapošljava 650 ljudi. Poduzećem upravlja lokalni menadžment na čijem je čelu Tihomir Premužak, predsjednik Uprave tvrtke.

Vetropack proizvodi standardne i ekskluzivne oblike boca i staklenki u bijeloj, zelenoj, smeđoj, olive i cuvee boji. Uvođenjem tehnologije bojanja stakla u feederu, mogu se proizvesti i boce u nijansama drugih boja. Kupcima, proizvođačima pića i prehrambenih proizvoda, nude kompletan razvoj, od prve ideje o staklenoj ambalaži, preko pravovremenih isporuka gotovih proizvoda visoke kvalitete, do usluge savjetovanja na linijama punjenja.

U tvornici su instalirane 3 staklarske peći i 11 proizvodnih linija, s kapacitetom od ca 260.000 tona ambalažnog stakla godišnje. Svojom proizvodnom tehnologijom i stručnošću ljudi koji u njoj rade ova tvornica stakla može konkurirati najmodernijim europskim staklanama. Uz standard kvalitete ISO 9000:2008, Vetropack Straža ima uveden i FSSC 22000 (standard sigurnosti hrane), čime kupcima jamči visoku kvalitetu procesa i proizvoda.

Vetropack Straža isporučuje svoje proizvode na domaće tržište i u sve države regije. Preko sestrinskih staklana prodaje i u druge evropske zemlje.  U prošloj je godini prodano  preko  milijardu boca i staklenki, od čega je gotovo 73 posto plasirano na izvozna tržišta. Proizvedeno je 266 tisuća tona ambalažnog stakla.

Unatoč smanjenju prodaje uzrokovane koronakrizom, u Vetropack Straži se provodi remont staklarske peći kojem su prethodili i opsežni infrastrukturnih radovi. Riječ je o najvećoj investiciji u povijesti Straže, čijom će realizacijom tvornica osnažiti svoju konkurentnost na tržištu. Nova će peć biti puštena u rad početkom 2021.

Poduzeće posluje prema načelima društveno odgovornog poslovanja. Uredno i pravovremeno se izvršavaju sve obaveze prema zaposlenicima, državi i lokalnoj zajednici, poslovnim partnerima i vlasniku. Svaka investicija znači korak dalje u zaštiti okoliša.

Vetropack Straža 2020. godine obilježava 160. obljetnicu postojanja.

loading