Skip to content

Znanstveni piknik u Gornjoj Stubici donosi više od 200 aktivnosti

Posted in Vijesti

GORNJA STUBICA – Znanstveni piknik, manifestacija koja popularizira znanost, 11. puta, održat će se u perivoju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici u petak, 23. i subotu, 24. rujna 2022. godine. Bogat dvodnevni program najavljen je na konferenciji za medije u ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine. Ovo događanje je zamišljeno kao neformalno druženje koje bi, kroz igru, zabavu i umjetnost, djecu zainteresiralo za znanost, a ove godine bit će 70-ak edukatorskih timova, od toga 26 srednjih škola te brojne udruge, institucije, fakulteti i pojedinci.

– Posebno nam je drago što se povećao upravo broj učenika koji su postali edukatori što pokazuje posebnu vrijednost ovog programa, rekla je predsjednica Udruge Profesor Baltazar Tatjana Jakšić. Već sada je najavljeno 1.700 posjeta iz hrvatskih škola, a sudjelovat će i oko 600 učenika iz Krapinsko-zagorske županije. Također, u sklopu Znanstvenog piknika održat će se i više od 200 popularno-znanstvenih aktivnosti uz brojne programe na pozornici.

– Veseli me da smo se uspjeli izboriti da se Piknik iz Zagreba prebaci u našu županiju i tu se održava četvrtu godinu za redom, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i dodao da se, u trenutku kada je Županija počela razvijati projekt Znanstveno edukativno-zabavnog centra Zagorje u dvorcu Stubički Golubovec, znalo da se do otvorenja ZEZ-a, mora raditi na popularizaciji znanosti, pripremati teren i ciljanu publiku. Ova manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja te gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića.

 

loading