Skip to content

Zoran Gregurović uvjerljivo izabran u prvom krugu

Posted in Vijesti

KRAPINA – U Krapini neće biti drugog kruga izbora za gradonačelnika jer je dosadašnji gradonačelnik, kandidat HDZ-a, ZDS-a, DHSS-a, A-HSS-a i SU-a, Zoran Gregurović, nakon obrađenih svih glasačkih mjesta osvojio 59,56 posto glasova birača. Uz zahvalu biračima te čestitke protukandidatima kojima su neki od građana dali povjerenje, Gregurović je istaknuo da je zadovoljan što su osvojili i većinu u gradskom vijeću.

„Rezultat u prvom krugu od otprilike 60 posto uz šest kandidata, moram priznati da je i mene iznenadio. I lista za gradsko vijeće je osvojila deset od petnaest mandata što je impresivan rezultat”, rekao je Gregurović.

Podsjetio je da je prvi gradonačelnik u Krapini koji se kandidirao za treći mandati i prvi gradonačelnik koji ga je i osvojio te poručio da u budućnosti treba gledati ono što sve kandidate i građane spaja, a ne ono što ih razdvaja.

„Spaja nas ljubav prema Krapini i od danas ponavljam ono što sam i na posljednjim izborima, da treba sljedeće četiri godine ovdje u Krapini biti jedna stranka, a to je Krapina”, poručio je.

Novi-stari gradonačelnik rekao je i da vjeruje da su građani prepoznali da se u Krapini puno radilo, da se radi i sada te da će se istim tempom nastaviti.

Osvrnuvši se na predizbornu kampanju, Gregurović je kazao da se trudio voditi afirmativnu kampanju i prezentirati građanima sve ono što je napravljeno, ali isto tako i sve ono što se namjerava napraviti u narednom razdoblju.

Od ostalih kandidata za gradonačelničku poziciju u Krapini najviše je glasova, odnosno 16,99 posto, osvojila kandidatkinja SDP-a i HSU-a Irena Šafranko.

loading