Skip to content

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio prijem za umirovljenog pukovnika HV Danijela Borovića

Posted in Vijesti

VARAŽDIN – Prijem za umirovljenog pukovnika Hrvatske vojske Danijela Borovića, koji je preletom u veljači 1992. godine iz bivše JNA donio Hrvatskoj prvi borbeni avion MIG, priredio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i čestitao mu na dobivenom odličju Red kneza Domagoja s ogrlicom od Predsjednika Republike Hrvatske. Pritom je naglasio, kako se cijela Hrvatska, a posebno Varaždinska županija moraju ponositi ovim hrabrim i domoljubnim činom Danijela Borovića.
To odličje mu služi kao ponos, a u isto vrijeme kao zahvala za sve ono što je učinio za vrijeme Domovinskog rata. Naime, prelet borbenim zrakoplovom iz neprijateljske vojske, odnosno vojne baze Željava, za Pulu je svakako čin vrijedan divljenja i poštovanja, rekao je župan Stričak.
Zahvaljujući na prijemu Danijel Borović je zahvalio županu, naglasivši kako je Anđelko Stričak prvi župan koji ga je primio i čestitao mu na herojskom podvigu. – Nikada do sada nisam bio pozivan niti na svečane sjednice Gradskog vijeća niti na svečane sjednice Županijske skupštine, a niti me bilo tko od lokalnih dužnosnika ikada pozvao u ovih trideset godina da popričamo o mojem preletu MIG-om. No, to nije bitno, osobno bi volio da se više cijeni i priča o ulozi branitelja s područja Varaždinske županije u obrambenom Domovinskome ratu. Jer doprinos Varaždinaca u oslobađanju Hrvatske je nemjerljiv – rekao je umirovljeni pukovnik Danijel Borović.

loading